Hoe regel je een Rockstar Autoregeling voor je bedrijf?

Heb je je ooit afgevraagd hoe een solide autoregeling de productiviteit van je team kan verhogen? Dat leggen wij je uit in deze nieuwe blog over de autoregeling! Pak een kop koffie erbij en laat je verdiepen in de grijze zones en onderdelen die je waarschijnlijk snel over het hoofd ziet. In deze blog gaan we een aantal dingen doornemen, dit zijn;

  • De basis van de autoregeling
  • De extra’s van de autoregeling
  • Pech zit in een klein hoekje
  • Wensen buiten het budget
  • Meeneemclausule en uitsluitingsclausule
  • Hier nog en aantal tips op een rijtje
  • De dirigent van je Autoregeling
De basiselementen van een autoregeling.

Het is geen geheim dat een goed begin essentieel is voor elke reis. Stel je voor dat je op een langverwachte roadtrip bent, de zon schijnt, maar plotseling begint je geliefde Spotify-afspeellijst te haperen. Dat is niet het soort herinnering dat je wilt creëren. Net zo belangrijk als een ondoorbroken roadtrip is een solide autoregeling. Dus voordat je jouw team de weg op stuurt, laten we eens kijken naar de fundamenten die de basis vormen van een effectieve autoregeling.

Het Leasebudget per Functiecategorie
Het begint allemaal met het budget. Hoeveel wil je toewijzen voor die glimmende nieuwe bedrijfsauto’s voor je medewerkers? Een weloverwogen budget per functiecategorie is de sleutel tot het vinden van de juiste voertuigen die zowel aan de behoeften van je medewerkers voldoen als binnen het financiële kader passen.

Brandstof of Elektrisch?
Milieubewustzijn is vandaag de dag van groot belang. Overweeg of je de overstap wilt maken naar milieuvriendelijk rijden met elektrische voertuigen of dat je de voorkeur geeft aan traditionele brandstofmotoren. Het maken van de juiste keuze kan niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst.

Het type auto
Bij het kiezen van bedrijfsauto’s is het belangrijk om realistisch te blijven. Het is niet het moment om te dromen van paarse, laaghangende auto’s met uitlaatgeluiden die je trommelvliezen laten trillen. Onze autoregeling omvat alleen voertuigen die je met trots aan de wereld kunt tonen. Dus laten we met beide benen op de grond blijven.

De extra's van de autoregeling Bij het samenstellen van een autoregeling zijn er enkele extra overwegingen die van cruciaal belang zijn:

Geen handtekening, geen auto!
Voordat je de bestelling plaatst bij een leasemaatschappij, moet er altijd een gebruikersovereenkomst zijn ondertekend. Zonder handtekening blijft de auto veilig in de showroom.

Een proefrit als eerste indruk
De eerste indruk telt. Overweeg om de medewerkers een proefrit te laten maken in een voorloopauto voordat zij de definitieve beslissing nemen. Als de auto bevalt, regelen we hem graag voor je medewerkers. Dan mag de champagne ontkurkt worden!

Poolauto’s voor tijdelijk medewerkers
Als je medewerkers voor een bepaalde periode in dienst hebt, is het aanschaffen van nieuwe auto’s wellicht niet de meest economische keuze. Overweeg het gebruik van poolauto’s om middelen te besparen.

Regels voor Privégebruik
Zorg voor duidelijke richtlijnen met betrekking tot het privégebruik van leaseauto’s. Het is bijvoorbeeld verstandig om te voorkomen dat een 17-jarige zoon achter het stuur van een bedrijfsauto belandt. Neem de regels vooraf goed door.

Pech zit in een klein hoekje

Het leven zit vol onverwachte wendingen, en dat geldt ook voor autoregelingen:

Schade aan de auto
Als er schade aan de auto optreedt tijdens werktijd, wordt dit vergoed. Maar schade die buiten werktijd wordt veroorzaakt, moet uit eigen zak worden betaald.

Verkeersovertredingen
Boetes voor verkeersovertredingen komen voor rekening van de bestuurder.

Arbeidsongeschiktheid
Als een medewerker met een bedrijfsauto langdurig ziek wordt, moeten er duidelijke regels zijn om de situatie aan te pakken.

Wensen buiten het budget.

Als een medewerker privé meer wil rijden dan 500 kilometer omdat hij op autovakantie gaat, dan kan hij/zij een beetje bijbetalen. Mocht de medewerker meer betalen voor het leasebudget, dan adviseren wij dit onder de 20% te houden omdat de vrijwillige bijdrage van het salaris wordt afgehaald. Zo blijft het voor iedereen een beetje aantrekkelijk!

Meeneemclausule en uitsluitingsclausule

Een custom auto is moeilijk terug in de loop te krijgen als een medewerker weggaat. Om dit te voorkomen is het verstandig om een meeneemclausule aan te bieden. Hoeft de medewerker de auto niet meer te nemen, hou het dan vooral transparant en duidelijk! Heb je daarnaast nog wat leaseauto’s staan, dan kun je die weer doorgeven aan de eerste nieuwe medewerker met een autoregeling.

Over de custom auto gesproken, er hangen natuurlijk wel regels aan de wensenlijst van de medewerker. Stel daarom een uitsluitingsclausule op met wensen die buiten de grenzen gaan. Denk hierbij aan SUV’s, Cabrio’s en 4- wielaandrijvingen. Ook brandstoffen en tanken met V-power en Ultimate zijn niet bepaald voor het alle daagse gebruik weggelegd. Hou het simpel met de fabrieksopties; geen extravaganta uitvoeringen en chiptuning.  Gaat de medewerker op skivakantie met de auto, dan rade we het aan om winterbanden toe te voegen aan de wagen.

Hier nog en aantal tips op een rijtje:

Kies jij voor alternatieven?             
Weet je wat pas echt cool is? Kiezen voor iets anders dan de standaard. Waarom alleen auto’s aanbieden als je ook fietslease en mobiliteitskaarten kunt introduceren? We leven in 2023 mensen, het is tijd om buiten de lijntjes te denken.

MoveBuddy: De dirigent van je Autoregeling 
Of je nu een Rockstar Autoregeling wilt die schittert als een Grammy-winnaar, of je houdt ’t liever bij een ouderwetse, degelijke regeling—bij MoveBuddy zit je goed. Wij zorgen dat jouw autoregeling zo strak in elkaar zit als een hit van Queen. Voor ieder wat wils, maar altijd up-to-date en klaar voor de toekomst. Dus trek die stoute schoenen aan en laten we samen iets fantastisch op de weg zetten! 

Wil je persoonlijk advies over je autoregeling of een vrijblijvend gesprek over onze diensten?

Klik dan op onderstaande knop.

Ook interessant

Van kostenbesparingen tot gezonde medewerkers: fietslease in de spotlight!

De MoveBuddy Herfstvakantie Checklist voor Europa!

Leroy Eland

Data Buddy

De tekst van Leroy volgt zo snel mogelijk! Zo kun jij snel meer te weten komen achter deze nieuwe Buddy!

Stijn van Rijthoven

Sales Buddy

Meet Stijn jr., onze dynamische duizendpoot die als een vis in het water is als het gaat om het ondersteunen van collega’s. Zijn scherp oog voor detail en ondernemerszin zorgt ervoor dat iedereen op zijn tenen moet blijven! In het weekend kun je Stijn vinden op het voetbalveld, waar hij net zo enthousiast de bal aanpakt als zijn werk. Gestart als stagiaire maar inmiddels een goede kracht en aanvulling van het team!

Syp Linkels

Stage Buddy

Een leergierige, humoristische Brabander die graag een biertje lust, dat is Syp! Voor zijn studie Automotive Management studeert hij af bij MoveBuddy. Met een liefde voor F1 is het een echte autoliefhebber en helpt hij je dan ook graag verder met jouw mobiliteitsvraag. Hij komt weliswaar uit Tilburg, maar bij een Bredaas bedrijf aan de slag stond altijd al eens op zijn bucket list. Deze goed afgestelde motor is altijd klaar om te presteren!

Wendelien van de Sande

Fleet Buddy

Houdt van een gezellige babbel, wandelen met haar viervoeter Bobby en heeft kennis van zaken. Dit is Wendelien! Deze kersverse moeder houdt daarnaast van shoppen en kan bijna ieder Nederlandstalig nummer meezingen!

Bart van de Ven

Boss Buddy

Als we het hebben over een echte Brabantse levensgenieter, dan gaat het over Bart! Deze enorm harde werker, maakt er elke dag weer een feestje van. Naast het feit dat dit de meest gezellige baas is die je je kunt wensen, heeft hij een enorme passie om klanten blij te maken, dit brengt hij elke dag weer vol enthousiasme over op zijn team!