Leaseprijzen schieten omhoog! Hoe dan?

Leaseprijzen zijn de laatste tijd fors gestegen. We snappen dat dit vragen met zich meebrengt en leggen je graag uit hoe dit komt en wat je er aan kunt doen!
Leaseprijzen schieten 14,7% omhoog in 2022: Wat de @#!*% is er aan de hand?

Hé, zit je ook met opgetrokken wenkbrauwen naar die nieuwe leaseoffertes te kijken? Ja, je ziet het goed. De leaseprijzen zijn gestegen, en niet zo’n beetje ook. Maar waarom? Laten we eens duiken in de wirwar van oorzaken.

Inflatie: Die sneaky geldvreter 🕵️‍♂️

Inflatie is net dat ene familielid dat altijd stiekem de thermostaat hoger zet: je merkt het pas als het te laat is. Alles wordt duurder: van een simpele bandvervanging tot die jaarlijkse keuring. Leasemaatschappijen betalen ook meer, dus raad eens? Jij dus ook. Je merkt het misschien niet direct, maar inflatie trekt ongemerkt aan de touwtjes van jouw portemonnee.

Rentestijging: Die fijne banken 💸

Even een momentje voor de rente. Dat percentage dat omhoog gaat, betekent eigenlijk dat de leasemaatschappijen meer moeten betalen voor de financiering van de auto. En je raadt het al, die kosten komen vroeg of laat bij jou terecht. Het is net een weegschaal die continu in balans moet blijven. En soms gaat die balans een beetje overhellen naar ‘meer betalen.

Grondstofprijzen: Alsof auto’s niet duur genoeg waren 🛢️

Dan hebben we nog die fijne grondstoffen zoals staal, aluminium en rubber. Het lijkt wel alsof iedereen daar meer voor wil betalen. Dus als een auto al niet prijzig genoeg was, wordt ‘ie door deze stijgingen alleen maar duurder. En ja hoor, die kosten worden ook weer op jouw bordje gelegd. Dubbele klap!

Schaarste aan auto’s: Minder korting, meer kosten 🚗💰

En alsof het allemaal nog niet vervelend genoeg is, gooien we er nog een schepje bovenop: auto’s zijn zeldzamer geworden. Nee, ze zijn niet opeens bedreigde diersoorten geworden of zo, maar het aanbod krimpt wel. Resultaat? Minder fikse inkoopkortingen voor de leasemaatschappijen. En minder korting daar betekent… juist, meer kosten hier. Je krijgt het onderhand wel door, hè? Het is een eindeloos domino-effect van kosten die uiteindelijk in jouw schoot worden geworpen.

Oké Buddy, maar wat nu? 🤷‍♂️

Ho stop, even op de rem trappen! We snappen dat al dit financiële gedoe je kan laten duizelen. Stel je voor, je hebt eindelijk medewerker A in die glanzende leasebak gestopt, en bam! Dezelfde auto is een paar maanden later compleet onbereikbaar voor collega B. En dat in een arbeidsmarkt waar een dikke leaseauto vaak de dealbreaker is voor nieuwe talenten. Het klinkt als een onmogelijke opgave om tussen stijgende prijzen en teleurgestelde medewerkers het perfecte midden te vinden. Maar raad eens? Bij MoveBuddy zijn we er speciaal voor jou om deze klus een stuk lichter te maken.

De Lifehack: Indexeer het Leasebudget! 🛠️

Laten we meteen ter zake komen. Je wilt niet steeds je budgetten gaan zitten herberekenen, toch? Te veel gedoe, te veel tijd. Geen punt, daar zijn wij voor! Wij nemen al het rekenwerk voor je uit handen en indexeren al je leasenormen volgens de CBS-leaseprijsindex. Of het nou om benzine- of elektrische auto’s gaat, we fixen het voor je. En dat allemaal gratis en voor niks!

Bottom line?

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. En dat schuitje op wielen wordt steeds duurder. Maar nu je weet wat de grote boosdoeners zijn, kun je er in elk geval slimmer mee omgaan en laat je door MoveBuddy volledig ontzorgen op het gebied van leasebudgetbepaling! 👊🚗💨

Ook interessant

Van kostenbesparingen tot gezonde medewerkers: fietslease in de spotlight!

De MoveBuddy Herfstvakantie Checklist voor Europa!

CO2-Rapportageplicht? Zo pakken we dat aan!

Rob van Pelt

Fleet Buddy

De tekst van Rob volgt zo snel mogelijk! Zo kun jij snel meer te weten komen achter deze nieuwe Buddy!

Leroy Eland

Data Buddy

De tekst van Leroy volgt zo snel mogelijk! Zo kun jij snel meer te weten komen achter deze nieuwe Buddy!

Stijn van Rijthoven

Sales Buddy

Meet Stijn jr., onze dynamische duizendpoot die als een vis in het water is als het gaat om het ondersteunen van collega’s. Zijn scherp oog voor detail en ondernemerszin zorgt ervoor dat iedereen op zijn tenen moet blijven! In het weekend kun je Stijn vinden op het voetbalveld, waar hij net zo enthousiast de bal aanpakt als zijn werk. Gestart als stagiaire maar inmiddels een goede kracht en aanvulling van het team!

Syp Linkels

Stage Buddy

Een leergierige, humoristische Brabander die graag een biertje lust, dat is Syp! Voor zijn studie Automotive Management studeert hij af bij MoveBuddy. Met een liefde voor F1 is het een echte autoliefhebber en helpt hij je dan ook graag verder met jouw mobiliteitsvraag. Hij komt weliswaar uit Tilburg, maar bij een Bredaas bedrijf aan de slag stond altijd al eens op zijn bucket list. Deze goed afgestelde motor is altijd klaar om te presteren!

Wendelien van de Sande

Fleet Buddy

Houdt van een gezellige babbel, wandelen met haar viervoeter Bobby en heeft kennis van zaken. Dit is Wendelien! Deze kersverse moeder houdt daarnaast van shoppen en kan bijna ieder Nederlandstalig nummer meezingen!

Bart van de Ven

Boss Buddy

Als we het hebben over een echte Brabantse levensgenieter, dan gaat het over Bart! Deze enorm harde werker, maakt er elke dag weer een feestje van. Naast het feit dat dit de meest gezellige baas is die je je kunt wensen, heeft hij een enorme passie om klanten blij te maken, dit brengt hij elke dag weer vol enthousiasme over op zijn team!