Van kostenbesparingen tot gezonde medewerkers: fietslease in de spotlight!

In 2024 kiest een groeiend aantal werknemers ervoor om op de fiets naar het werk te gaan. Maar liefst 62,75% van de medewerkers woont binnen een straal van 15 kilometer van hun werkplek. Het opvallende is dat de helft van deze groep dit ziet als een prima afstand om per fiets te overbruggen. Best opmerkelijk, toch? Nu, met de groeiende behoefte aan flexibiliteit – waar ongeveer 33% van de werknemers twee dagen of meer per week vanuit huis werkt – wordt fietslease een nog aantrekkelijkere optie. Het bevordert niet alleen duurzaamheid maar draagt ook bij aan gezondere medewerkers, lagere kosten, en fiscale voordelen voor werkgevers. Dus, wat is het antwoord op deze mobiliteitspuzzel? Je hoort het al; Fietslease!

De voordelen van fietslease
Gezondere medewerkers

Een ritje op de fiets is niet alleen goed voor de planeet, maar ook voor je gezondheid. Regelmatig trappen draagt bij aan een betere fysieke gezondheid, vermindert het risico op chronische ziekten en bevordert het algemene welzijn. Dit resulteert in meer energieke, productieve en betrokken medewerkers.

Duurzaamheid voorop

Fietsen is groen. Door te kiezen voor fietslease draag je bij aan het verminderen van de CO2- uitstoot en een groenere wereld. Door het gebruik van de fiets te stimuleren, kunnen organisaties hun ecologische voetafdruk verkleinen en bijdragen aan een meer duurzame toekomst.

Financieel aantrekkelijk

Fietslease biedt een kosteneffectieve oplossing voor zowel werkgevers als werknemers. Een ware win- win situatie! Voor werknemers betekent dit een betaalbare manier om een topfiets te gebruiken voor hun dagelijkse woon-werkverkeer zonder hoge kosten. Werkgevers profiteren van fiscale voordelen en lagere parkeerkosten. Dat is nog eens slim zakendoen.

Besparing op kosten

Laten we eerlijk zijn, auto’s kosten geld. Met fietslease besparen zowel de werknemers als werkgevers op brandstof, onderhoud en parkeerboetes. Daarnaast is er minder parkeergelegenheid nodig op kantoor.

Hoe werkt fietslease?

Tegen een aantrekkelijk maandelijks tarief stel je aan medewerkers een fiets ter beschikking. De kosten voor aanschaf, onderhoud, reparatie, verzekering, pechhulp en een vervangende fiets zijn allemaal inbegrepen in het tarief. En het mooie is, alles is geregeld! Van onderhoud tot verzekering, en zelfs pechhulp. En het beste van alles? Aan het einde van het contract kunnen ze de fiets overnemen.

Zo heb jij in 4 stappen een leasefiets voor je medewerkers:

Stap 1: Meld je aan via de onderstaande knop
Stap 2: Wij bellen je op om alles door te nemen
Stap 3: Teken het contract dat wordt opgestuurd
Stap 4:  Je hele regeling wordt opgeslagen in jouw eigen portal

En voilà, jouw medewerkers zijn klaar om fit en gezond de weg op te gaan.

Wil jij al deze voordelen terug zien in jullie bedrijf, neem dan snel contact met ons op!

Ook interessant

De MoveBuddy Herfstvakantie Checklist voor Europa!

CO2-Rapportageplicht? Zo pakken we dat aan!

Hoe regel je een Rockstar Autoregeling voor je bedrijf?

Rob van Pelt

Fleet Buddy

De tekst van Rob volgt zo snel mogelijk! Zo kun jij snel meer te weten komen achter deze nieuwe Buddy!

Leroy Eland

Data Buddy

De tekst van Leroy volgt zo snel mogelijk! Zo kun jij snel meer te weten komen achter deze nieuwe Buddy!

Stijn van Rijthoven

Sales Buddy

Meet Stijn jr., onze dynamische duizendpoot die als een vis in het water is als het gaat om het ondersteunen van collega’s. Zijn scherp oog voor detail en ondernemerszin zorgt ervoor dat iedereen op zijn tenen moet blijven! In het weekend kun je Stijn vinden op het voetbalveld, waar hij net zo enthousiast de bal aanpakt als zijn werk. Gestart als stagiaire maar inmiddels een goede kracht en aanvulling van het team!

Syp Linkels

Stage Buddy

Een leergierige, humoristische Brabander die graag een biertje lust, dat is Syp! Voor zijn studie Automotive Management studeert hij af bij MoveBuddy. Met een liefde voor F1 is het een echte autoliefhebber en helpt hij je dan ook graag verder met jouw mobiliteitsvraag. Hij komt weliswaar uit Tilburg, maar bij een Bredaas bedrijf aan de slag stond altijd al eens op zijn bucket list. Deze goed afgestelde motor is altijd klaar om te presteren!

Wendelien van de Sande

Fleet Buddy

Houdt van een gezellige babbel, wandelen met haar viervoeter Bobby en heeft kennis van zaken. Dit is Wendelien! Deze kersverse moeder houdt daarnaast van shoppen en kan bijna ieder Nederlandstalig nummer meezingen!

Bart van de Ven

Boss Buddy

Als we het hebben over een echte Brabantse levensgenieter, dan gaat het over Bart! Deze enorm harde werker, maakt er elke dag weer een feestje van. Naast het feit dat dit de meest gezellige baas is die je je kunt wensen, heeft hij een enorme passie om klanten blij te maken, dit brengt hij elke dag weer vol enthousiasme over op zijn team!